Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

slider

Sections

1504

28-08-1504. Schepenen van Amsterveen sluiten eene overeenkomst met Walraven, Heer van Brederode, ..... dat in plaats der tienden van het hennep- en raapzaad door hem in Amsterveen zal geheven worden een accijns van vijf grooten Vlaamsch op ieder vat bier, etc....

28 Augustus, Jan Zwitterszoon, waerssman; Claes Willemsz., Pieter Claeszoon, Heynrick Jacopsz., Roelof Diricxzocn, Jacob Gijsbertszoon, ende Pieter Mathyszoon, Schepenen van het ambacht en dorp van Amsterveen, geheeten ter Nijer Aemstei, sluiten eene overeenkomst met Walraven, Heer van Brederode, als kerkelijk voogd van vrouw Margriete van Borsselen, waarbij bepaald wordt, dat in plaats der tienden van het hennep- en raapzaad door hem in Amsterveen zal geheven worden een accijns van vijf grooten Vlaams eh op ieder vat bier, en daarenboven van eIken hondt lands, te bezaaien met hennep- en raapzaad, zes grooten Vlaamsch jaarlijks. Aangaande de verplichting tot opbrengst van den accijns op het bier worden echter eenige uitzonderingen gemaakt.

Brief op perkament, met de zegels van slechts vijf der zeven schepenen in groen. was, daar de tweede en vijfde van hen op dat pas geen zegel hadden. Gegeven int jair ons Heeren duysent vijfhondert ende vier den acht ende twintichsten dach in Augusto.

S0001

Gerelateerde inhoud
Bronnen & Literatuur
Share |