Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

slider

Sections
U bent hier: Home / Uitleg / Werkwijze / Opzet Databank

Opzet Databank

De Databank moet uiteindelijk bestaan uit de volgende documenten: Samenvattingen (Regesten) van originele documenten, Originele documenten voor zover beschikbaar, Transcripties en Vertalingen daarvan, Afbeeldingen en een Register. De website wordt geleidelijk opgebouwd.

Het doel van deze website is om alle documenten te verzamelen die betrekking hebben op Amstelland in de Middeleeuwen d.w.z. de periode tot 1525.  De belangrijkste informatiebron daarvoor zijn de Samenvattingen of Regesten van de originele documenten. Daarnaast proberen we in de loop van de tijd deze Samenvattingen aan te vullen met de originele documenten, met de transcripties en - zo nodig -  eigentijdse vertalingen. Ook zullen we afbeeldingen plaatsen, als die relevant zijn. We maken ook een Register, waarin personen en zaken worden opgenomen, in aanvulling op de Zoekfunctie. Het is de bedoeling om ook Afbeeldingen op te nemen in de website, die betrekkeing hebben op de periode 1000-1525.

Omdat het verzamelen en verwerken van de enorme hoeveelheid gegevens een tijdrovende bezigheid is, zal de website slechts geleidelijk worden gevuld met nieuwe informatie.

Share |