Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

slider

Sections

1459

02-06-1459. Graaf Philips ordonneert, dat voortaan een van de burgemeesteren van Amsterdamme, een van de oud-schepenen aldaar en de prior der Karthuizers mede zullen keuren en schouwen de dijkage, gelegen ter plaatse, waar eertijds eene sluis, geheeten Costverloren, lag bij het klooster der Karthuizers van Amsterdamme.....

2 Juni. Graaf Philips ordonneert, dat voortaan een van de burgemeesteren van Amsterdamme, een van de oud-schepenen aldaar en de prior der Karthuizers mede zullen keuren en schouwen de dijkage, gelegen ter plaatse, waar eertijds eene sluis, geheeten Costverloren, lag bij het klooster der Karthuizers van Amsterdamme, met den schout van Amstelreveen en de zeven schepenen, die vroeger alleen het bewind daarover hadden; terwijl de breuken en boeten van deze dijkage, als van ouds gebruikelijk was, zullen beheerd worden.

Afschrift op papier, waarvan het origineel voorzien was met het zegel van den Graaf. Gegeven up den anderden dach. Van Junio int jaer ons Heren dusent vierhondert negen ende vijftich.

S0001

Gerelateerde inhoud
Bronnen & Literatuur
Share |