Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

slider

Sections

1400

14-11-1400. Aangezien de Pastoor der Parochie van Nieuwer-Amstel, door het stichten van het Reguliersklooster, eene vermindering van inkomsten heeft ondervonden, wordt de schade hem vergoed, bij een verdrag,

Vervolgtekst

............. aangegaan door broeder Johan, Prior over het Huis of Klooster van St. Jan Evangelist, der Reguliere Canonniken by Amsterdam, gelegen onder de Parochie van Nije-Amstel, onder 't Bisdom van Utrecht, voor zich zelven en voor ’t Convent des gemelden Kloosters, en hunne aanhangers van de eene kant; en de Heer Dirk Hendrikszoon, Priester en Pastoor in de gemelde Parochie van Nye-Amstel, voor zich zelven, en voor alle en iedere Pastoors, die hem in dezelve Parochie opvolgen zullen, van de andere kant.

Deze akte is opgemaakt door notaris Dominicus Hoesch (Heusch). Gedaan te Amsterdam, in ’t woonhuis van de Heer Gijsbert Dou (Douwe), Priester,..... In de tegenwoordigheit van de eerzame en bescheidene Mannen, Heer Gijsbert voornoemd, Lambert Willemsz., beide Priesters; Johan Sching en Aalbert Hendrikszoon, Leeken.

S0001

Gerelateerde inhoud
Bronnen & Literatuur
Share |